خواص گشنیز : ۱۱ فایده مصرف گشنیز برای سلامتی
گشنیز از آن جمله سبزیجاتی است که خواص زیادی برای سلامتی دارد و به عنوان چاشنی و یا ادویه در تهیه بسیاری از غذاها مورد استفاده قرار میگیرد. برای آشنایی بیشتر با این سبزی شگفت انگیز و مفید با ما همراه باشید.
خواص درمانی گشنیز برای سلامتی
گشنیز گیاهی خوش عطر و بود میباشد که خیلیها از آن به عنوان معطر کننده غذا و تزئینات هم استفاده میکنند. اما بهتر است که بدانید این گیاه سرشارز از انواع خواص مفید برای سلامتی بدن است. در ادامه به توضیح چند مورد از این فواید خواهیم پرداخت:
۱- تنظیم فشار خون
فشار خون بالا مشکلی است که بسیاری از افراد با آن درگیر هستند. حتما میدانید که فشار خون بالا سبب بروز بیماریهای قلبی و عروقی میشود. گیاه گشنیز فشار داخل رگهای خونی را کاهش میدهد و بدین طریق از بروز بیماریهای ناشی از فشار خون بالا جلوگیری میکند. از این رو، به افرادی که فشار خون بالا دارند استفاده از گشنیز توصیه میشود.
۲- درمان کم خوبی و خستگی
کم خونی مشکلی است که بیشتر در خانمها دیده میشود، خبر خوب اینکه گشنیز حاوی مقدار قابل توجهی آهن و اسید فولیک است که میتواند با مشکل کم خونی مبارزه کند. البته اگر به هنگام فعالیتهای فیزیکی سریع دچار تپش قلب، خستگی و تعریق میشوید، همگی از علائم کم خونی هستند که با مصرف این سبزی میتوانید این مشکلات را هم پشت سر بگذارید.
۳- گشنیز و درمان بیماریهای پوستی
گشنیز دارای روغن اساسی سینئول و اسیدی به نام اسید لینوئیک است (اسید لینوئیک روغنی بیرنگ است که خود بدن نمیتواند آن را تولید کند و از طریق مصرف غذاهای مختلف بدست میآید). این دو ماده باعث میشوند تا هر گونه التهاب، قرمز شدن پوست و تورم کاهش پیدا کند. چرا که گشنیز با داشتن این دو ماده خونرسانی در قسمتهای ملتهب شده را کاهش میده
۴- خاصیت ضد سرطانی
شاید تعجب برانگیز باشد، اما خواص گشنیز برای سلامتی توسط بسیاری از دانشمندان به اثبات رسیده است. یکی از این خواص شگفت انگیز پیشگیری از بروز سرطان میباشد. آنتی اکسیدانهای موجود در گشنیز از جمله بتاکاروتن، ویتامین C و E، اسید کافئیک، فرولیک، کوئرستین، کامفرول برای مهار سرطان بسیار مفیدند. این مواد برای کاهش استرس اکسیداتیو ناشی از سرطان بسیار موثر هستند.
۵- مراقبت از چشمها
در جامعه امروزه که افراد زمان زیادی را با دستگاهها و ابزارهای دیجیتال مانند موبایل و کامپیوتر سپری میکنند و از طرف دیگر در معرض آلودگی هوا و عفونت چشم هستند، خوراکی که بتواند در مقابل چنین تهدیداتی مقابله کند، بسیار ارزشمند خواهد بود. شاید گشنیز همانند هویج نتوانسته باشد در این زمینه معروف شود، اما بهتر است که بدانید این گیاه سبز رنگ به بهبود بیماریهای چشم میتواند خیلی کمک کند.
۶- گیاهی برای درمان آلرژی
مورد نخست اینکه آلرژی بیماری نیست، بلکه واکنش بدن در برابر مواد آلرژیزا میباشد. شاید شما هم حداقل یکبار با این مشکل مواجه شده باشید و بدانید که تا چه حد میتواند آزار دهنده باشد. گشنیز میتواند نقش آنتیهیستامین را در بدن ایفا کند و از بروز آلرژیهای غذایی، فصل و کهیر جلوگیری کند. اگر آلرژی دارید و یا شخصی را میشناسید که از این مشکل رنج میبرد، مصرف روزانه این سبزی را فراموش نکنید.
۷- پیشگیری از پوکی استخوان
بدن انسان برای اصلاح پروتئینهای خاصی که برای انعقاد خون است و همچنین در استخوان و دیگر بافتها به ویتامین کا (K) نیاز دارد. گشنیز حاوی مقدار زیادی ویتامین K است و به همین دلیل میتواند به حفظ ساختار استخوانها و جلوگیری از پوکی استخوان و یخ زدگی کمک کند.
۸- درمان مشکلات بیخوابی
بهطور معمول افرادی که با مشکلات کم خوابی و یا بیخوابی مواجه هستند، سراغ قرصهای خواب میروند که برای سلامتی مناسب نیست. به این دسته از افراد پیشنهاد میشود که از گشنیز که یک آرام بخش طبیعی اعصاب است استفاده کنند.
۹- جلوگیری از ابتلا به سنگ کلیه
بیشتر اوقات بیماری سنگ کلیه در اثر عملکرد ضعیف کلیه به وجود میآید. گشنیز به عنوان یک ادرارآور طبیعی به کلیه کمک میکند تا فرایند سمزدایی را بهتر انجام دهد و از تشکیل و به وجود آمدن سنگ کلیه جلوگیری میکند.
۱۰ – زیبایی پوست
رادیکالهای آزاد که نتیجه عملکرد طبیعی بدن است در برخورد با سلولها به آنها صدمه وارد میکنند. گشنیز حاوی مادهای است که میتواند همانند ویتامین E فعالیت رادیکالهای آزاد را کمتر کند و همچنین پوست را در برابر چین و چروک و آسیبهای ناشی از اشعه ماوراء بنفش مقاوم سازد.
۱۱- جلوگیری و درمان دیابت
گشنیز از طریق تحریک غدد درونریز سطح ترشح انسولین در بدن را افزایش میدهد. انسولین نیز قند موجود در خون را جذب میکند و از بروز بیماریهای قندی جلوگیری میکند. همچنین باتوجه به اینکه بیماران دیابتی با مشکل قند خون مواجه هستند، مصرف گشنیز که منجبر به کاهش قند خون میشود گزینه مناسبی خواهد بود.
0 comments