سرانه مصرف شکلات در ایران

بررسی‌ها نشان می‌دهد که سرانه مصرف شکلات یا همان کاکائو در ایران خیلی پایین‌تر از سرانه جهانی است. این در حالی است که مصرف شیرینی که حاوی چربی و شکر زیادی است، در کشور بیشتر از شکلات است. آمارها نشان می‌دهد سرانه مصرف شکلات در جهان بیشتر از ۶ کیلوگرم است، در حالی که این سرانه در ایران کمتر از ۳ کیلوگرم است.

شناخت صحیح شکلات

اغلب مردم هر شکلات قهوه‌ای رنگی را کاکائو می‌دانند، در حالی که شکلات واقعی باید با استفاده از کره کاکائو درست شده باشد. شکلاتی که با کره کاکائو درست نشده باشد، نمی‌توان آن را شکلات واقعی تلقی کرد. کره کاکائو از درخت کاکائو به عمل می‌آید که تتها در خط استوا می‌توان درخت کاکائو را دید، در نتیجه تنها چند شرکت معتبر در دنیا هستند که این محصول را به عمل می‌آورند. کره کاکائو به عنوان یکی از بهترین و سالم‌ترین روغن‌های شناخته شده در جهان است که این روغن از دانه کاکائو به عمل می‌آید و همان کره کاکائو است.

 

کارشناسان تغذیه و همچنین پزشکان بر این عقیده‌اند که خوردن روزانه ۵۰ گرم شکلات تلخ می‌تواند برای بدن مفید باشد. یکی از موضوعات مورد توجه در صنعت شکلات سازی کشور، استفاده از ویتامین‌های غنی شده در ساخت شکلات است. این نوع شکلات‌ها می‌تواند برای دانش ‌موزان خیلی مفید باشد. برخی شکلات‌ها از جمله آن دست از شکلات‌های خارجی که به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود، با استفاده از روغن پالم تهیه شده‌اند. زیرا، قیمت کره کاکائو چند برابر قیمت پالم است.

 

خواص کاکائو

کاکائو به عنوان خوراکی انرژی‌بخش، شادی‌آفرین و تقویت‌کننده قلب شناخته می‌شود. در بعضی از مطالعات ثابت شده است کاکائو باعث کاهش فشار خون و تنظیم کلسترول بد در خون می‌شود. در بعضی از نقاط دنیا از کاکائو برای درمان طاسی، سوختگی، سرفه، خشکی لب‌ها و چشم استفاده می‌کنند. کاکائو انرژی‌بخش بوده و باعث از بین رفتن بی‌حالی، سختی‌های زایمان ، حاملگی و روماتیسم می‌شود.

 

کاکائوی خالص و تصفیه نشده اثر آنتی‌اکسیدانی قوی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی و سرطان دارد، اما طی فرآیند شکلات‌سازی، مقدار زیادی از مواد آنتی‌اکسیدانی کاکائو از بین می‌رود. بنابراین می‌توان گفت شکلات تهیه شده از کاکائو به دلیل انجام فرآیند در کارخانه خواص مفید دانه کاکائوی خالص را ندارد.

کاکائو به عنوان دارویی انرژی‌بخش، شادی‌آفرین و تقویت‌کننده قلب شناخته می‌شود.

در بعضی از مطالعات ثابت شده است کاکائو باعث کاهش فشار خون و تنظیم کلسترول بد در خون می‌شود.

این گیاه به عنوان ضدعفونی‌کننده و انگل‌کش نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

از خواص دیگر کاکائو می‌توان به خاصیت ادرارآوری، قاعده‌آوری و سقط‌کنندگی آن اشاره کرد.

در بعضی از نقاط دنیا از کاکائو برای درمان طاسی، سوختگی، سرفه، خشکی لب‌ها و چشم استفاده می‌کنند.

کاکائو انرژی‌بخش بوده و باعث از بین رفتن بی‌حالی، سختی‌های زایمان ، حاملگی و روماتیسم می‌شود.

محلی‌ها از کاکائو در درمان مارگزیدگی و جراحت‌ها نیز بهره می‌برند.

به علت وجود تانن در پوسته و ریشه کاکائو، فعالیت ضدتوموری برای این گیاه نیز پیش‌بینی شده است.

به اشتراک بگذارید:

0 comments

  • Hello, guest